maandag 11 augustus 2008

Ding 22

Bibliotheek 2.0
Een manier of misschien wel de manier om bibliotheekdiensten anders aan te bieden maar ook om je diensten uit te kunnen breiden is om de web 2.0 toepassingen te vertalen naar bibliotheekdiensten en -producten. Bovendien kunnen je gebruikers actief deelnemen en input leveren aan je diensten door middel van het toevoegen van kennis, ideeen, meningen.
Bij ding 19 had ik al een acount aangemaakt bij http://bibliotheek20.ning.com/
Een 'sociaal' netwerk en platform voor kennisuitwisseling voor en door Nederlandstalige bibliothecarissen,informatiespecialisten en andere informatiewerkers. Op Bibliotheek 2.0 kunnen contacten worden gelegd, tips worden gegeven en initiatieven worden ontplooid.
Ontwikkeligen binnen bibliotheek 2.0 kunnen goed uitgewisseld en in de gaten gehouden worden via een social network als bibliotheek 2.0 Ning. Ik denk dat het belangrijk is dat de bibliotheekwereld op tijd in kan spelen op de web 2.0 ontwikkelingen, veel toepassingen en mogelijkheden voor de biliotheek zijn de afgelopen 21 dingen al voorbij gekomen.

1 opmerking:

Obdigi zei

Hoi Digiland,
Leuk dat je 2.0 ziet als toekomst voor de bibliotheek. Je hebt met veel toepassingen kennisgemaakt, dus je hebt echt recht van spreken!